Följ med till bearbetningsavdelningen

I verkstaden i Helsingborg finns Rollcos bearbetningsavdelning. Vi gör ett besök där, kikar på våra maskiner och får veta mer om personalen som arbetar på avdelningen. Du får ta del av filmer och blogginlägg där vi pratar om olika typer av bearbetningar – allt från kulskruvar och stålaxlar till specialanpassade skenstyrningar och aluminiumprofiler. Dessutom pratar vi om fördelarna med att köpa färdigbearbetat.

Besök Rollcos bearbetningsavdelning

Toppbild_Bearbetningsavdelningen

Många vet att Rollco har egen verkstad, men få känner till att vi faktiskt har en hel avdelning med olika CNC-maskiner. Bearbetningsavdelningen är en central del av verksamheten och merparten av våra produkter passerar genom den. Oftast är det kulskruvar eller axlar som ska svarvas.

Läs om våra maskiner och personalen på bearbetningsavdelningen

Göran bearbetar i härdat stål

SE-2024-Q1_Featured_Göran

Att bearbeta i härdat stål ger en skön yta, tycker Rollcos maskinoperatör Göran. Dessutom slipper man onödig uppmjukning av material genom glödning. Göran demonstrerar just detta när han bearbetar en härdad 50 mm stålaxel.

Se filmen där Göran bearbetar i härdat stål

Annelie gör special av standard

SE-2024-Q1_Featured_Annelie

Vår maskinoperatör Annelie fräser upp hålen i en av våra skenstyrningsvagnar. Hålen blir till spår, för att exakt passa i kundens applikation. Att förvandla en standardprodukt till special kan ibland vara den enklaste lösningen för att få en produkt som passar perfekt.

Annelie visar hur hon bearbetar en skenstyrningsvagn

Spara tid med färdigbearbetat

Toppbild_Bearbetning_Göran

En ändbearbetning av en kulskruv kan verka enkel, men är faktiskt väldigt utmanande. Genom att köpa färdigbearbetat sparar du tid och får en produkt som kan monteras direkt. I Rollcos verkstad i Helsingborg bearbetar vi dagligen kulskruvar, axlar och en mängd andra produkter.

Läs om hur du kan spara tid genom att välja färdigbearbetat

Hasan svarvar tapp och kilspår på en kulskruv

SE-2024-Q1_Featured_Hasan

Lång erfarenhet och ett stort kundfokus gör Rollcos maskinoperatör Hasan till en tillgång för företagets kunder. I 19 år har han kört kilspår, tappar och gängor på axlar och kulskruvar på Rollco. Han är en erfaren CNC-operatör och brinner för företagets kunder och deras projekt.

Se filmen där Hasan bearbetar en kulskruv

Hamed bearbetar aluminiumprofiler

SE-2024-Q1_Featured_Hamed

När materialet anländer till Hameds arbetsstation tar han hand om det hela vägen från programmering av maskinen, tills det bearbetade materialet är färdigt. Han gillar utmaningar och känslan när han står med det färdiga resultatet i handen. Se honom när han fräser specialhål och spår i en av våra aluminiumprofiler.

Hamed visar hur han bearbetar en aluminiumprofil

Ladda ner linjärenhetsguiden!

Linjärenhetsguiden

Vi vill hjälpa våra kunder att göra de bästa valen för dem och deras applikationer. I linjärenhetsguiden har vi sammanställt information om linjärenheter och hur man går tillväga när man väljer modell.

Gör ditt val lite enklare, ladda ner linjärenhetsguiden här

Kontakta Daniel Stifors för teknisk hjälp