Olika sätt att jobba med Hållbarhet 

Hållbarhet är en aktuell fråga som går att väva in i många arbetsprocesser. Det finns många olika saker du kan tänka på när du väljer och beställer från din leverantör, här ger vi lite exempel på hur du kan göra hållbarhet till en viktig faktor på några enkla sätt. Det gäller så väl vid val av komponenter som fraktsätt och emballering.

Spara på både miljön och kostnaderna

aluminium_hållbarhet

Att minska miljöpåverkan från din konstruktion är inte enbart en hållbarhetsfråga, utan kan ofta även ha en positiv inverkan på kostnaden. Det bli en win-win situation. Utan någon större ansträngning är det möjligt att på flera relativt enkla sätt jobba för ökad hållbarhet när du konstruerar och beställer produkter för linjära applikationer eller aluminiumsystem. Vi har samlat sex effektiva tips att och använda sig av i konstruktions- och inköpsfas.

Läs alla tipsen

Tänk miljövänligt när du väljer band till din bandtransportör

_77A5191

När du designar din bandtransportör är själva bandet en del som ofta glöms bort. 
Vi har pratat med Sam som är applikationsingenjör på Rollco, och dagligen arbetar med att konstruera och designa bandtransportörer, om vad det finns för miljövänliga alternativ att ta i beaktning. Det handlar många gånger om att tänka till från början, vilka är dina egentliga behov? Det finns band som är fria från både ftalater och halogener att använda när det kan behövas.

Läs mer om vad Sam har att säga här

Snabba formatomställningar och Leans 7 onödiga slöserier

Förpackningsmaskin_omställningmotor

Lean är en välkänd metod för att förbättra en verksamhet, minska slöseri/spill och samtidigt skapa värde för kunden. Metoden bygger på 3 principer där den ena, Muda, står för slöseri eller onödigt arbete som inte skapar värde. Mycket av detta är självklart för de flesta företag och något som alla strävar efter, men hur når man dit? Förutom förändrade arbetssätt och kontinuerligt förbättringsarbete finns det många komponenter och tekniska lösningar som kan hjälpa dig en bit på vägen. En av dessa är omställningsmotorer.

Läs mer om Lean och omställningsmotorer

Transporter, lager och lokal förädling ur ett hållbarhetsperspektiv 

Transporter_båtfrakt

Det kan vara komplicerat att välja en leverantör av linjära lösningar. Det är viktigt att leverantören är tekniskt kunnig, att produkterna du söker har en rimlig leveranstid och att servicenivån är hög – men även hur de arbetar med hållbarhetsfrågor. Hållbarhet är ett brett begrepp som berör exempelvis transportsätt, lagerhållning och bearbetning. Genom att samarbeta med en leverantör som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor kan du minska miljöpåverkan när du köper produkter till linjära applikationer. 

Läs mer om hållbara transporter

Emballage – en viktig del av din leverans

Emballage_wellpapp

När du köper linjära lösningar är det viktigt att leveransen kommer fram till dig på ett säkert sätt. För att skydda din leverans krävs emballage som är anpassat efter just din beställning. Material, utformning och kostnad är alla viktiga aspekter för din leverantör att ha i åtanke vid val av emballage. Dessutom bör leverantören arbeta aktivt för ett så miljövänligt och hållbart alternativ som möjligt.

Mer om emballering av ditt gods

Pneumatiska eller elektriska cylindrar

Pneumatic input to robot handle in intelligence factory

Pneumatiska ställdon är mycket vanliga inom industriautomation. Även om pneumatiska system ofta är en mycket bra lösning finns det mer hållbara alternativ, framförallt med tanke på ekonomi och energibesparing. De har dessutom tydliga fördelar när det kommer till effektivitet, säkerhet och produktionskvalitet.
 

Testa själv olika aluminiumprofiler och förbindningar

Om du själv vill testa vad som passar ihop kan du beställa vårt kostnadsfria provkit! Det består av tre typer av aluminiumprofiler och fyra olika varianter på förbindningar. Med dem kan du själv handgripligen prova vilka kombinationer som passar bäst för din konstruktion.

Beställ provkit