Aluminiumsystem för lager- och produktionsmiljö

Konstruktioner innehållandes aluminiumprofiler är vanligt förekommande i lager- och produktionsmiljö. Till exempel omges många maskiner av skydd bestående av aluminiumsystem. Ett annat område där aluminiumprofiler ofta ses är vid olika ergonomiska lösningar, som arbetsstationer, fotstöd eller flyttbara skåp.
Aluminium är ett enkelt material att jobba med och erbjuder stor flexibilitet vid bland annat montage. 

Aluminiumstativ, enkla sätt att förbättra din montageprocess

_77A4967


Vår montör Niclas, har tre konkreta sätt tips på hur du optimerar montaget av ditt aluminiumstativ. Bland annat tipsar han om vikten av moderna CAD-ritningar i 3D-format, och fördelen med styckeritningar istället för översiktsritningar.

Läs Niclas tips

Ergonomiska arbetsstationer i produktionsmiljö

_77A4900

 

Dagens flexibla konstruktionsalternativ, till exempel lösningar med aluminiumprofiler, möjliggör för ergonomiska lösningar även i produktions- och lagermiljö. Nyckeln ligger i att skapa en anpassningsbar arbetsmiljö, som kan justeras efter individens behov. 

Läs mer om ergonomiska industriarbetsplatser 

Avskärmningar och skyddsväggar

AdobeStock_395778149


En av de stora fördelarna med avskärmningar av aluminium, förutom att de är naturligt rost- och underhållsfria, är att de är flexibla och enkla att installera och komplettera. De kan levereras i sektioner och byggas ihop och anpassas på plats i fabriken. Panelerna man monterar i stommen finns tillgängliga i flera olika material, och kan även användas som bullerskydd om man monterar ljuddämpande paneler i ramarna.

Mer om skyddsväggar

Skydd för både människa och maskin 

Maskinskydd

 

Ett maskinskydd som består av aluminiumprofiler och olika sorters paneler skyddar effektivt både personal och omgivning. Ibland kan fallet vara tvärtom, man behöver istället skydda maskinen mot yttre föroreningar, även där fyller maskinskydd en viktig funktion. 

Vi berättar mer om maskinskydd

 

Synkronkörning av bandtransportörer

bandtransportörer


Hur gör man för att samköra flera bandtransportörer synkront? Det finns många svar på detta. Det viktiga är att börja med en ordentlig behovsanalys. Här ger vi exempel på hur man kan samköra två bandtransportörer med hjälp av en synkroniseringsaxel. Vi tittar också närmre på en lösning för samkörning av fyra transportbanor.

Läs om parallellkörning av flera bandtransportörer

Aluminiumstativ kontra stålstativ

Lagersystem_2

 

Aluminium har låg densitet och är naturligt rostfritt, å andra sidan är stål ett relativt billigt material. Detta gäller som regel inte för rostfritt stål som oftast är dyrare än aluminium. Ur konstruktörens synvinkel är aluminiumsystems flexibilitet ofta en vinnare.

Läs konstruktörens synpunkter om aluminium-/stålstativ

Rollco tar fram aluminiumstativ för centrallager i ren och dammtät miljö
Avskärmning aluminiumprofiler

Vår danske säljare Frederik berättar här om ett kundprojekt där det fanns ett stort behov av en ren och dammfri miljö. Avskärmningar byggda av aluminiumprofiler användes för att effektivt skärma av olika delar på ett lager. Leverans som en byggsats underlättade samt drog ner kostnaden för frakten.

Läs mer och se spännande bilder från projektet

Vilka delar består vår konstruktion av?

Skruvdragare

Lista ut vilka delar vi använt för att bygga vår konstruktion, och var med i utlottningen av en splitterny skruvdragare från Metabo. Klicka dig vidare till tävlingen!

Till tävlingen