Fråga en ingenjör Pontus förklarar 

Med över 35 år i branschen har han en gedigen erfarenhet av av att arbeta med linjära applikationer och dess komponenter. Rollcos ingenjör Pontus delar med sig av sina kunskaper och smarta tips i sex filmklipp och blogginlägg. 

Får man lov att snurra en kulbussning runt en axel?

Snurra_Kulbussningen


Ja, hur är det egentligen? Får man snurra på kulbussningen? Pontus reder ut hur en kulbussning ska belastas och hur den bör installeras i en lösning på bästa sätt.

Till bloggen och videoklippet

Hur underhåller och skyddar man bäst sin kulskruv?

Skydd_Kulskruv

 

Det är inte är helt ovanligt att man smörjer sin kulskruv och sin skenstyrning med samma intervall. Men är det korrekt? Nja, en kulskruv kan faktiskt behöva smörjas upp till tio gånger så ofta som en skenstyrning på grund av sin roterande rörelse.

Hör Pontus berätta mer i filmklippet

Hur väljer man rätt motor till sin linjärenhet?

Motor_Linjarenhet


Vet du hur fort du behöver köra? Har du koll på last och krav på noggrannhet? Då har du goda förutsättningar för att kunna besluta vilken motortyp som passar din linjärenhet bäst. Pontus förklarar också när man kan tänkas behöva en planetväxel.

Se filmklippet och läs inlägget

Kan man använda en skenstyrning uppochner?

Skenstyrning_Upp_Och_Ner

 

Pontus berättar att han ganska ofta får frågan om man kan använda en skenstyrning uppochner. Kan man t.ex. hänga den i taket? Här tar han tillfället i akt och rätar ut eventuella frågetecken kring detta. 

Går det att hänga en skenstyrning uppochner i taket?

När ska man använda sig av en U-skena?

Anvanda_USkena


En robust, tålig produkt med flera olika monteringsalternativ. Så skulle man kunna beskriva U-skenan. Den kan monteras antingen genom skruvning, med konsoler eller via svetsning.

Pontus berättar mer om U-skenan

 

Vad ska man tänka på när man monterar sin skenstyrning?

Montera_Skenstyrning

 

Det finns flera olika sätt att säkra upp prestandan på sin skenstyrning. Rakheten är ett område som Pontus menar man absolut bör fokusera på. Och hur gör man för att undvika parallellitetsproblem?

Pontus berättar vad man ska tänka på

Få två teleskopskenor helt gratis!

3045_light_pair-1


3045-300 är en teleskopskena för lätta till medelstora laster, med 100 % expansion. Vi bjuder på två stycken när du signar upp på vårt nyhetsbrev.

Signa upp och få två teleskopskenor