Rollco bjuder på lite kunskap!

Vi frågade Rollcos säljare vilka frågor de ofta stöter på från våra kunder. Sen frågade vi våra tekniker; vad är viktigt att vi visar för våra kunder för att lära dem mer? Var är det risk att man missar och gör fel? Sen bakade vi ihop svaren i sex blogginlägg med totalt sju demofilmer. 
En länge efterlängtad uppföljare till den populära skenstyrningsguiden, linjärenhetsguiden, finns nu också tillgänglig att ladda ner, helt gratis! 

Förebygg rost och smutsproblem i din linjärenhet

smörjning_linjärenhet_RHL_QME


För att upprätthålla prestandan kan man behöva smörja linjärstyrningarna inuti sin linjärenhet. Hur ofta beror på vilken typ av linjärenhet det gäller, samt utomstående faktorer så som miljö, körningsfrekvens m.m. Hur smörjningen sen utförs  varierar beroende på modell av linjärenhet.
Vi visar hur det går till på våra linjärenheter QME och RHL i en demofilm.

Kolla in filmen om smörjning av linjärenheter!

Kom ihåg att justera vagnens förspänning på din c-skena 

justering_c-skena

 

Händer det att du köper lösa vagnar och skenor av modell c-skena? Då är det viktigt att  justera förspänning på vagnen när den monteras. Vagnen behöver vara vänd på rätt håll, detta säkerställer du genom att kontrollera så att dess prickar är riktade mot dig vid montering. Rörigt? Ingen fara, vi visar exakt hur du ska göra i filmklippet!

Vår montör demonstrerar montering av vagn på c-skena

Hur monterar man pluggar i en skenstyrning på bästa sätt?

pluggar_skenstyrning_2


Pluggarna i en skenstyrning är känsliga. De kan lätt spricka och gå sönder om man försöker slå fast dem med ett för hårt verktyg. Det går dock inte att pressa ner dem endast med handkraft. Så hur ska man då göra egentligen? 

Vi visar hur man förankrar pluggarna i en skenstyrning på ett säkert sätt

 

Undvik att slita ut dina teleskopskenor i förtid

extern_ändstopp_teleskopskenor

 

Det är viktigt att tillverka externa ändstopp till dina teleskopskenor. Den stoppskruv som finns på en del teleskopskenor är inte gjord för att belasta. Skulle den användas som ändstopp riskerar man att skenan havererar. Ändstopp kan se ut på många olika sätt. Vi ger här ett exempel för inspiration!

Kolla in vår demofilm för idé till ändstopp

Hur monterar man en kulmutter på bästa sätt?

montera_kulskruv


Att montera en kulmutter kräver fast handlag och försiktighet så att inte kulorna trillar ut. Vi rekommenderar alltid att man köper en färdigmonterad kulskruvsenhet från oss om möjligt. Om det inte går, eller om man skulle behöva montera på eller av sin mutter av andra anledningar så guidar vår montör dig hela vägen i denna demofilm.

Montering av kulmutter från start till mål 

 

Så justerar du bandet på din bandtransportör

justering_bandtransportör

 

När du installerar en ny bandtransportör är det viktigt att kontrollera och justera uppspänningen av dess band.  Bandet är som regel förjusterat av din leverantör, men transport kan göra så att bandet sträcker sig. Hur du går till väga skiljer sig åt beroende på om din transportör har änd- eller mittdrift. Vi visar därför i två olika filmer hur du går tillväga.

Vi demonstrerar uppspänning av band på bandtransportör

Ladda ner linjärenhetsguiden!

Linjärenhetsguiden


Vi vill hjälpa våra kunder att göra de bästa valen för dem och deras applikationer! I linjärenhetsguiden har vi sammanställt information om linjärenheter och hur man går tillväga när man väljer modell. 

Gör ditt val lite enklare, ladda ner linjärenhetsguiden här