Lagerautomation ett område under ständig utveckling

Automatiserade processer inom lager och produktion är under ständig utveckling. Här finns det så väl ekonomiska som ergonomiska vinningarna att göra. Feleliminering är en annan viktig faktor att sträva mot. Lagerhissar, xyz-rörelser, teleskoperande verktygslådor, typerna av applikationer är många. 

Effektivisera lagerflödet med smarta linjärenheter

Kuber QME-thumb


Genom att kombinera en linjärenhet QME med en visionkamera , är det möjligt att positionera linjärenheten utefter t.ex. storleken på materialet som ska förflyttas. Liknande funktionalitet kan hittas inom exempelvis e-handelsflöden där postpaket ska sorteras efter adressetikett, vikt eller höjd.

Se hur det kan se ut i vårt filmklipp

Platsbesparande lösning i lagersystem

Lagersystem

 

En smidig och ergonomisk lösning som hyllor med utdragbara lådor, underlättar arbetet vid t.ex. lagerplockning. Teleskoperande skenor finns med slaglängder på över 2 meter och kan utnyttja hela hyllställets djup.

Läs mer om automatiserade och ergonomiska lagerlösningar

Lagerautomation med visionkamera och linjärenheter

Blog_Visionkamera_2


Vad är egentligen en visionkamera? Och vilken roll kan den spela i ett automatiserat lagerflöde? Vårt filmklipp illustrerar ett exempel med en visionkamera, en linjärenhet och en bandtransportör.

Se filmklippet och läs inlägget

Fleraxliga system av linjärenheter

Tablettask XYZ-thumb

 

Vår säljare Daniel Stifors berättar om ett spännande projekt med ett treaxligt system av linjärenheter till ett sågverk, där material bearbetas medan det är i rörelse. Vi demonstrerar också vår pick & place-maskin, bestående av en remdriven linjärenhet CTJ, samt två kulskruvsdrivna linjärenheter CTV.

Läs inlägget och kolla in filmen

Planetväxeln en partner till din linjärenhet

planetväxel_limjärenhet


En planetväxel är ett ypperligt komplement till en linjärenhet. Men varför behöver man då egentligen en planetväxel? Vår applikationsingenjör Pontus förklarar. Han går också in på skillnaderna mellan en remdriven- och en kulskruvsdriven linjärenhet.

Vi berättar mer...

 

Linjära ställdon för effektivare materialhantering

Tablettask PNCE-thumb

 

Behöver du dra, knuffa eller lyfta objekt, kan ställdon vara en lämplig produkt. En lösning som kräver lite underhåll, är energieffektiv samt minskar risk för driftstopp. Vår tablettaskmaskin visar ett exempel på en pick & place-applikation.

Se vår tablettaskmaskin in action

Beställ vårt prov-kit med C-skena

c-rail_kit

 

C-skenan är en kompakt och tystgående linjärstyrning med låg friktion. Den lämpar sig för utsatta miljöer med t.ex. smuts, vatten, temperatursvängningar eller höga temperaturer. Beställ vårt provkit utan kostnad för att kika närmre på produkten.

Beställ ditt provkit här